Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@21:37:39 GMT

بقعه‌ای تاریخی؛ نگین کوچک گردشگری در شمال غرب کشور

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۳۴۲۳

بقعه‌ای تاریخی؛ نگین کوچک گردشگری در شمال غرب کشور

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، آستان مقدس امامزادگان سید حمید و سیده معصومه (ع) منتسب به دوره ایلخانی در روستای کم جمعیت کلاله مکانی آرام و معنوی قرار دارد و به ادعای اهالی روستا، مرحوم آقا سید حمید و بانو سیده معصومه (ع)، خواهر و برادر بوده و از نوادگان امامان معصوم (ع) هستند.

ابعاد بقعه این امامزاده ۵/۵×۵/۵ متر و بنای آن در کنار قبرستان و چسبیده به مسجد روستا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تاریخ ساخت و سازنده بنای آن اطلاعی در دست نیست. تنها به استناد گفته روستائیان بنا از اول به همین شکل بوده و فقط تعمیرات جزئی بر روی آن انجام شده است.

بقعه، سازه سنگی دارد و سنگ‌های بنا با ملاط کاهگل روی هم قرار گرفته‌اند. در ساخت بنا از انواع سنگ ها و حتی سنگ قبرهای حکاکی شده قدیمی نیز استفاده شده است.

البته استفاده از سنگ قبرها در دیوارها، به خاطر عدم دسترسی به سنگ نبوده، بلکه برای محفوظ ماندن از آسیب های احتمالی و پیشگیری از سرقت صورت گرفته است.

ورود به بقعه از سمت شمالی و از داخل مسجد امکان پذیر است. این بنا متشکل از یک سردابه و فضای بالای آن است. در سردابه دو قبر وجود دارد که راه آن کاملاً مسدود شده و ورود به آن امکان پذیر نیست. ورود به فضای بالای سردابه هم فقط از طریق مسجد امکان دارد.

قاب و نعل ورودی بقعه از یک تکه سنگ بزرگ ساخته شده و دارای مقرنس زیبایی است که بر روی آن نقوش گیاهی حکاکی شده و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم، لا اله الا الله محمد رسول الله» و در طرفین آن «علی ولی الله» نقش بسته است.

ورودی بقعه باز شوی دو لنگه ای است که سبزرنگ، کم ارتفاع و از جنس چوب است. پنجره کوچک مشبک آن در قسمت انتهای دیوار جنوبی قرار دارد و تنها تأمین کننده روشنایی داخل بقعه است.

صندوق چوبی یا ضریح امامزاده به ابعاد ۱/۵×۱/۱۰ متر در وسط بقعه قرار دارد و با پارچه های سبز و مشکی پوشانده شده است. جداره های داخلی بقعه با ملاط گچ اندود شده و تا ارتفاع ۱/۵ متری با رنگ فیروزه ای پوشش داده شده است.

سازه سقف، چوبی است و کف آن با فرش و موکت مفروش شده؛ بقعه فاقد مناره و گنبد است و امکاناتی غیر از آب و برق ندارد.

با در نظر گرفتن ویژگی های بقعه، احتمال دارد این بنا متعلق به دوره ایلخانی باشد. این بقعه از دیرباز مورد توجه و احترام مردم بوده و در روزهای پنج شنبه، ایام عید و تاسوعا و عاشورا محل مراجعه مردم است.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه هم اکنون بیش از هشت هزار بقاع متبرکه و امام زادگان واجب التعظیم در سراسر کشور وجود دارد.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات بیشتر قطع یک درخت خطرساز در روستای کیسم آستانه اشرفیه

اکبر مهتدی حقی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به انتشار اخبار و فیلم مربوط به قطع یک اصله درخت آزاد در بقعه آقا رکابدار شهرستان آستانه اشرفیه اظهار کرد: اخیراً به دلیل تفاسیر غیر فنی و غیر تخصص فنی و حقوقی فیلمی با موضوع قطع درخت آزاد در بقعه متبرکه آقارکابدار در منطقه کیسم شهرستان آستانه اشرفیه منتشر شده که لازم است توضیحاتی جهت آگاهی بخشی با استناد موازین حقوقی و تخصصی ارائه شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آستانه اشرفیه با اشاره به اجازه قطع تک درخت آزاد بقعه متبرکه آقا رکابدار واقع در روستای کیسم بالا در این شهرستان بیان کرد: پیرو درخواست هیأت امنای بقعه زیارتی آقا رکابدار و رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آستانه اشرفیه به عنوان مدیر و متولی مساجد و بقاع متبرکه شهرستان برای قطع یک اصله درخت آزاد قطور و خطر ساز با توجه به تجربه سقوط مشابه درختان در بقعه متبرکه مزبور اجازه قطع این درخت صادر شده است.

حقی تصریح کرد: کارشناسان اداره منابع طبیعی پس از بازدید و بررسی فنی و کارشناسی خطر ساز بودن درخت مزبور و احتمال سقوط به دلیل پوسیدگی و شکستگی در ناحیه یقه و تنه و وزن نسبتاً زیاد تاج درخت و همچنین نزدیکی آن به محل ساختمان زیارتگاه و احتمال بالای خطرات جانی و مالی و عدم منع و معاذیر قانونی نسبت به صدور مجوز قطع تک درخت مزبور وفق قوانین کرده و مراتب جهت تأیید مرجع محترم قضائی به دادسرای عمومی شهرستان ارسال شد.

وی تصریح کرد: با توجه به درخواست متولی بقعه متبرکه و عدم هرگونه معاذیر قانونی و همچنین دلایل فنی ذکر شده و تأیید مرجع قضائی یک اصله درخت خطر ساز از گونه آزاد قطع و مشاهده شد که درخت مزبور به سن دیرزیستی کامل رسیده و از ناحیه ریشه، کنده و بخش قابل توجهی از تنه کاملاً توخالی و پوسیده بوده و تشخیص فنی کارشناسان در خطر ساز بودن آن کاملاً صحیح بوده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آستانه اشرفیه با اشاره به موازین قانونی اجازه قطع درختان خطر ساز اضافه کرد: قطع درختان خطر ساز در راستای حفظ جان افراد و پیشگیری از خسارتهای مالی آن هم در مورد زیارتگاه متبرکه مزبور وفق دستورالعمل‌های سازمانی، همواره از تأکیدات مؤکد مقامات سازمانی و استانی بوده است و کوتاهی و اهمال در چنین موارد و خدای ناخواسته در صورت وقوع هر گونه اتفاق ناگوار مصداق ترک فعل و وفق قوانین مربوطه مشمول مجازات و جبران خسارت خواهد بود.

به گفته حقی در مورد تک درخت مزبور هیچ‌گونه اطلاع رسانی، اخطار و یا تابلو و یا مکاتبه با اوقاف یا منابع طبیعی شهرستان در خصوص مشمول بودن درخت مزبور به عنوان میراث طبیعی از سوی اداره محترم میراث فرهنگی و گردشگری یا سایر دستگاه‌های متولی رؤیت و واصل نشده است.

کد خبر 6100087

دیگر خبرها

  • روز سخت صهیونیست‌ها در شمال سرزمین‌های اشغالی
  • حمله موشکی حزب‌ الله به ۲ پایگاه صهیونیستی
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • جزییات بیشتر قطع یک درخت خطرساز در روستای کیسم آستانه اشرفیه
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است