Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@19:18:45 GMT

نیرس و بسطام نگین مشکلات غرب مازندران

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۷۰۴۵

نیرس و بسطام نگین مشکلات غرب مازندران

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، از جاده چالوس به سمت تهران مسیر اصلی دو روستایی است که به دلیل نزدیکی به یکدیگر، یکی قلمداد می‌شوند و همجواری با مزارع و مراتع، آنچنان زیبایی برایشان رقم زده که گویی در بهشت زمینی قدم می‌زنید.

برای رسیدن دو روستای زیبا و کوهستانی "نیرس" و "بسطام" باید از یک مسیر پر فراز و نشیب جنگلی بگذرید و از آن لذت ببرید، از بیرون که توقف کرده و جریان زندگی در این روستا را مشاهده می‌کنید در می‌یابید که هیچ مشکلی این روستای بکر و زیبا را تحت‌الشعاع خود قرار نمی‌دهد اما وقتی کمی با مردم این روستاها به گپ می‌نشینید، تازه از عمق مشکلات متوجه خواهید شد، مشکلاتی که ریتم زیبای زندگی را در این روستاهای زیبا و مناظر دلنشینش، کند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری چالوس - مازندران

مشکلاتی که موجب شده جمعیت آنها در هر دوره سرشماری پایین و پایین‌تر بیاید و اگر ورود افراد غیربومی به آن نباشد، شاید تا چند سال آینده غیر از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، ساکن بومی چهار فصل به خود نبینند.

این دو روستا در بخش کوهستانی کجور نوشهر همانند بسیاری از روستاها با مشکلاتی همچون کمبود آب، نوسانات برق، عدم پوشش شبکه اینترنت، نامناسب بودن وضعیت جاده، نبود اورژانس ۱۱۵ و غیره دست و پنجه نرم می‌کنند.

مشکلاتی که مردم این روستا را از این وضعیت خسته کرده و خواهان پاسخگویی مسئولان و البته رفع آنها شده‌اند.

مشکلاتی که موجب شد نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس ‌شورای ‌اسلامی به همراه مدیران دستگاه‌های اجرایی راهی این منطقه شوند تا با لمس مشکلات از نزدیک، راه‌های رفع آنها را بررسی و اجرایی کنند.

امیر فتحی، عضو شورای روستای نیرس در جمع مسئولان این شهرستان اظهارکرد: زندگی در روستا وابسته به دامداری، کشاورزی و صنایع‌دستی است این مشاغل است که موجب شده تا مردم خود را ملزم به حضور در روستا کرده‌اند، مواد غذایی طبیعی که در روستا وجود دارد در جایی یافت نمی‌شود بنابراین برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان، باید مشکلات روستاها برطرف شود.

ضعیف بودن پوشش اینترنت و کمبود آب، مشکل اصلی دو روستا

وی گفت: کمبود امکانات درمانی آموزشی، عدم اشتغال جوانان، عدم حمایت از کشاورزی، دامداری و گردشگری، ضعف در آنتن‌دهی اینترنت و متعاقب آن مشکلات آموزشی در این مدت، کمبود شدید آب شرب و فرسوده بودن شبکه آبرسانی روستا، ظرفیت کم مخزن آب روستا، نامناسب بودن وضعیت جاده و وجود دست‌اندازهای فراوان، طرح هادی و کمی سوخت نفت سفید از جمله مهم‌ترین مشکلات روستاهای نیرس و بسطام است.

علی خزایی‌فر، بخشدار کجور در این دیدار اظهار کرد: با توجه به جمعیت زیادی که بخش کجور در سال‌های گذشته داشته است، این بخش دارای ظرفیت‌های زیادی است و در صورتی که امکانات کافی به منطقه اختصاص یابد می‌تواند جلوی مهاجرت را بگیرد و حتی اهالی که کوچ کرده‌اند برگردند.

وی در خصوص کمبود اعتبارات برای تکمیل پروژه آسفالت دو روستا گفت: با وجود محدودیت‌های اعتباری در سال ۹۸ حدود ۱۲ کیلومتر از راه ۱۰ روستا آسفالت شد و در کنار آن دیواره‌سازی، پل‌سازی و بسیاری دیگر از پروژه‌ها انجام شده است.

بخشدار کجور در ادامه کمبود آب را از مهم‌ترین مشکلات روستاهای بخش کجور عنوان کرد و یادآور شد: فرسودگی شبکه آب از جمله علل کمبود آب است که باید بازسازی شود.

خزایی‌فر درمورد پروژه گازرسانی روستاهای بخش کجور از طریق لوله‌گذاری، اظهار کرد: در بخشی از منطقه گازرسانی و اجرای لوله‌گذاری از طریق روستای ونوش در بخش مرکزی در حال انجام است و از روستای نیرس و بسطام نیز با توجه به نزدیکی به مرزن‌آباد، از طریق روستای "باندر" در حال انجام است و تا شهریورماه به اتمام می‌رسد.

استقرار اورژانس ۱۱۵ نیاز اصلی بخش کجور

وی ضعیف بودن وضعیت بهداشت و درمان را در منطقه کجور از دیگر مشکلات برشمرد و متذکر شد: پیگیری‌های لازم برای استقرار ۱۱۵ که یکی از نیازهای اصلی منطقه محسوب می‌شود در حال انجام و جانمایی نیز انجام شده است.

بخشدار کجور درخصوص ظرفیت‌های فراوان منطقه کجور به لحاظ نیروی انسانی نخبه در کل کشور، تصریح کرد: برای بهتر شدن وضعیت کجور نیاز به تشکیل مجمع نخبگان است تا از همه ظرفیت این نخبگان استفاده شود.

مصرف بی‌رویه آب در غیر مصارف آشامیدنی علت اصلی کمبود آب

خلیل اسماعیلی، رئیس آبفای نوشهر گفت: در ارتباط با کمبود آب به لحاظ کاهش منابع تولید آب در فصل تابستان در اغلب روستاهای این شهرستان، به دلیل مصرف بی‌رویه آب شرب برای سایر مصارف از جمله آبیاری باغات در روستاها، مشکل کمبود آب شدیدا احساس می‌شود همچنین بسیاری از انهار از بین رفته است و در صورتی که این انهار احیا شود مشکلات آب شرب تا حدی زیادی در روستاهای نوشهر برطرف خواهد شد.

وی تنها راهکار مناسب برای رفع مشکل آب شرب دو روستای نیرس و بسطام را ایجاد مجتمع آبرسانی برای دو روستا عنوان کرد و یادآور شد: در روستای نیرس نیازمند لوله‌های جدید هستیم که پیگیری خواهد شد تا مشکل آب هردو روستا برطرف شود.

رفع مشکل گاز "نیرس و بسطام" تا زمستان ۹۹

هژبر جوادی، رئیس اداره گاز نوشهر نیز گفت: انتقال گاز از روستای باندر در بخش مرزن‌آباد به دو روستای نیرس و بسطام به لحاظ نزدیکی، تا پایان شهریورماه اتمام می‌رسد و مهرماه نیز مردم دو روستا می‌توانند علمک خود را نصب کنند و زمستان امسال مشکل سوخت اهالی برطرف می‌شود.

وی افزود: برای گازرسانی به سه روستای حسن‌آباد، کینس و دوآب که در نزدیکی این دو روستاست باید از بخش دیگری از مرزن‌آباد اقدام شود، برای اینکار نیازمند مجوز اداره‌کل راهداری برای انتقال لوله گاز از آزادراه است.

رئیس اداره گاز نوشهر تصریح کرد: پروژه گازرسانی به دیگر مناطق کجور که به صورت لوله اصلی از روستای ونوش در بخش مرکزی در حال اجراست و تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و نیازمند اعتبارات بیشتر است.

محرومیت‌های تمام نشدنی بخش کجور

در ادامه محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس اظهار کرد: بخش کجور از محرومیت‌های زیادی رنج می‌برد، شعار مسئولان ماندگاری روستائیان در روستاهای خود است اما امکاناتی که وجود دارد در شان مردم نیست.

وی متذکر شد: به لحاظ اعتباری و پروژه‌های عمرانی، روستاهای غرب مازندران محروم و مظلوم واقع شده‌اند، حتی به لحاظ استخدام نیرو به ویژه در آموزش و پرورش نیز این مناطق مظلوم واقع شده‌اند چرا که در آزمون از نیروهای شرق استان جذب انجام شد و پس از مدتی فعالیت با وجود اینکه تعهد محضری داده بودند به شهرهای خود انتقال یافتند و این امر ضربه بزرگی به بدنه آموزشی غرب استان وارد کرد.

مدیران مطالبه‌گری را در صدر کار خود قرار دهند

نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس تصریح کرد: مدیران شهرستان مطالبه‌گری را در صدر کارهای خود قرار دهند تا جایی که امکان دارد مشکلات به دست مدیران شهرستان برطرف شود و اگر مقدور نشد به مدیران استانی انتقال یابد و هرجا گرهی وجود داشت به من انتقال دهید تا پیگیری شود.

محسنی بندپی افزود: دولت به لحاظ اقتصادی در وضعیت خوبی نیست، اقتصاد دولت به دلیل رفتار ناجوانمردانه آمریکا آسیب شدیدی دیده است اما با این حال باید توزیع اعتبارات به تمام نقاط کشور به صورت عادلانه انجام شود.

کد خبر 524681 برچسب‌ها استان مازندران روستا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روستا استان مازندران روستا دو روستای کمبود آب دو روستا بخش کجور آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۷۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: روستای اصفه کغیک روستای تاریخی در دل کویر در راه جهانی شدن است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه‌اندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاه‌های خشت‌زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راه‌اندازی هفت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره‌شناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبه‌های این روستاست.

وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایت‌های ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌های مرمت شده، ایجاد و شبکه برق به‌صورت زمینی و مخفی اجرا شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن تولید زباله‌های ناشی از ظروف یک‌بار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.

وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداری‌های ماه محرم از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود، آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب‌گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع‌دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها روستای اصفهک هستند.

احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک

حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیش‌از ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه به‌صورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا به‌کار تولید صنایع دستی مشغول هستند.

وی گفت: این هنرمندان در رشته‌های حوله‌بافی، پخل‌بافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آن‌ها به جهت بسته‌بندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.

فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده می‌شود و از پارچه‌های تولیدی نیز برای تهیه بسته نگه‌داری سبزیجات خشک محلی استفاده می‌شود.

وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیره‌ای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جایی‌که درحال‌حاضر دو برند ثبت‌شده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شده‌اند.

کد خبر 751135

دیگر خبرها

  • اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی روستای برآباد خواف وارد فاز عملیاتی شد
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • پیشرفت و تحول در کشور از مدرسه آغاز می‌شود