Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@01:26:42 GMT

نصب دستگاه شتابنگار بر خط در نگین غرب کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۵۳۰۶

ایسنا/کردستان یک کارشناس شتابنگاری گفت: امروزه یکی از مهم‌ترین مخاطراتی که همواره شهرها را تهدید می کند خطر وقوع زلزله است، ازاین‌رو، شهر مریوان با قرار گرفتن بر روی نوار قرمز مانند بسیاری از شهرها با توجه به قرارگرفتن بر روی چندین گسل فعال، از پتانسیل لرزه خیزی بسیار بالا برخوردار است.

امروزه یکی از مهمترین مخاطرات که شهرها را تهدید می کند خطر وقوع زلزله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا کاهش آسیب مدیریت بحران و در نهایت تاب آوردن شهرها در برابر مخاطراتی همچون زلزله لازم و ضروری است.

کیفیت مصالح ساختمانی و ابنیه و تراکم جمعیت ازجمله معیارهایی است که در میزان تاب آوری شهرها لحاظ می شود، یکی از مهم‌ترین الزامات، پرداختن به مسائل کالبدی بافت‌های مسکونی در شهرها، تبیین مفهوم تاب‌آوری و پیرو آن مقاوم‌سازی این بافت‌ها در مواجهه با حوادث و مخاطرات احتمالی زلزله است.
به گزارش ایسنا، قرارگیری شهرستان مریوان در کنار گسل اصلی جوان زاگرس موجب می شود که تمرکزی از ۱۵۰هزار جمعیت در این پهنه شهری و روستایی با احساس هر زلزله کوچک در پهنه گسل اصلی جوان زاگرس همراه باشد.

گسل زاگرس از شمال بندر عباس تا ناحیه مریوان، در طول ۱۳۵۰ کیلومتر امتداد دارد. در ناحیه مریوان، این گسل وارد خاک عراق می شود و بار دیگر به ناحیه سردشت می رسد و از سردشت، وارد خاک ترکیه می شود که از آن به عنوان زون راندگی نام می برند.

دریاچه زریوار مریوان نیز خود به دلیل عملکرد و حرکت گسل اصلی جوان و ایجاد یک گودال پهنه فروکش در پهنه گسله امتداد لغز ایجاد شده است. این سامانه گسلی طولانی ترین سامانه گسلی ایران است.
این حرکت های کوچک در  گسل با نصب ایستگاه های شتابنگار برخط و لزوم به کارگیری آنها در سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع قابل کنترل است.
محد رضا ابراهیم پور، کارشناس ارشد شبکه شتابنگاری کشور با اشاره به اینکه استان کردستان به سبب وجود گسل های فعال به ویژه در بخش غربی، از جمله استان های لرزه خیز کشور است بیان کرد: گسل های فعال استان بخشی از پهنه لرزه خیز وسیع زاگرس هستند که طی قرن های گذشته فعالیت های لرزه ای از خود نشان داده اند.
وی افزود: گرچه زلزله ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۶ در استان مجاور کردستان رخ داده است، اما با توجه قرارگیری سامانه های گسلی استان کردستان و کرمانشاه در یک پهنه مشترک (پهنه زاگرس)، وقوع زلزله هایی مشابه زلزله سرپل ذهاب در بخش غربی استان به ویژه در شهرهای مریوان، سروآباد، کامیاران و بانه کاملاً محتمل است.
این کارشناس ارشد شبکه شتابنگاری بیان کرد: امروزه یکی از مهم‌ترین مخاطراتی که همواره شهرها را تهدید می کند خطر وقوع زلزله است، ازاین‌رو، شهر مریوان با قرار گرفتن بر روی نوار قرمز مانند بسیاری از شهرها با توجه به قرارگرفتن بر روی چندین گسل فعال، از پتانسیل لرزه خیزی بسیار بالا برخوردار است.

وی تاکید کرد: کاهش آسیب و تاب آوری شهرها و روستاها در مقابل با مخاطرات زلزله، با شناسایی و تعیین حریم گسل شهرها و ضوابط اجرای آیین نامه ۲۸۰۰مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و نصب دستگاه های شتابنگار برخط و لزوم به کارگیری آنها در سامانه های هشدار و پاسخ سریع می باشد.

ابراهیم پور افزود: تعداد پنج ایستگاه شتابنگار زلزله برخط استان کردستان در شهرهای سنندج، بانه، سقز، دیواندره و کامیاران، نصب شده است و تا پایان هفته در شهرهای مریوان، سروآباد و قروه باتوجه به لرزه خیز بودن آنها نصب و امروز نیز با آماده شدن زیر ساخت ایستگاه در مریوان در این شهرستان نصب و به شبکه شتابنگاری برخط متصل می شو.
وی با اعلام این خبر اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌ نگار از نوع آفلاین و تعداد۲۱۴دستگاه شتاب نگار آنلاین با تکنولوژی روز دنیا در شهرستان‌ها، بخش ها و مناطق لرزه خیز کشور با خطر نسبی، خیلی خطرناک و خطرناک نصب و راه‌اندازی شده است.
وی گفت: فاز اول خرید این دستگاه های شتابنگار برخط در سال۱۳۹۷با پیگیری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی کلید خورد و حدود۲۶۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله جدیدخریداری و وارد کشور شد که به تناسب نیاز مناطق لرزه خیز مختلف کشور نصب شده است و در فاز دوم تعداد ۲۴۰ دستگاه خریداری شده و در حال انجام کارهای پایانی آن جهت ورود به کشور هستیم.

کارشناس ارشد شتابنگاری، با بیان این که کشور ایران در غرب آسیا دارای بزرگترین شبکه شتاب‌نگاری ثبت زمین لرزه است، افزود: در ایران ۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار نصب شده و در این میان تنها کشور ترکیه با بیش از ۵۰۰ ایستگاه شتاب‌نگاری در این عرصه فعال است.

 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله غرب کشور استانی علمی دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۵۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران

به گزارش خبرگزای مهر، دکتر محمد حسن بازیار در آیین افتتاح نهمین کنفرانس زلزله که در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از امروز، سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت آغاز به کار کرده است و تا روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد ادامه دارد.

وی با اشاره به حضور ۶ سخنران خارجی کلیدی در این کنفرانس، اظهار کرد: در این رویداد ۴۱۵ مقاله داخلی و ۴۳ مقاله خارجی ارائه می‌شود که از این تعداد ۲۱۱ مقاله شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

بازیار، زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران را از جمله محورهای مقالات این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: سخنرانان بخش خارجی از کشورهایی چون آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، امریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، چک، سوئد، فرانسه، نیوزلند و هند خواهند بود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، تمرکز اصلی این کنفرانس را حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ کلانشهرهایی چون تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: در روزهای برگزاری کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در حوزه‌هایی چون ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های تاب‌آور برگزار می‌شود.

بازیار اضافه کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده در این کارگاه‌ها، در تلاش هستیم که در انتهای این کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری و مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسؤولان و سیاست‌گذاران تدوین شود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، این کنفرانس را رویداد تبادل تجربیات دانست که در طی آن راهکارهایی برای کاهش تلفات به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6099043

دیگر خبرها

  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ناگفته های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • «سلین» دومین نقطه پربارش کشور در شبانه‌روز گذشته
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند