Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، دریاچه ارومیه نگین فیروزه‌ای شمال غرب ایران، پس از گذران دوران نفس گیر و کم آب حالا دوباره به روز‌های شادابش بازگشته، اما هنوز تا رسیدن به شکوه گذشته زمان زیادی دارد، ولی این اکوسیستم حیاتی شمال غرب کشور از مرگ حتمی نجات پیدا کرده است.     به لطف بارش‌های سال گذشته و بهار امسال و رهاسازی آب سد‌ها به سمت دریاچه ارومیه نگین نیمه جان فیروزه‌ای شمال‌غرب ایران جان دوباره‌ای گرفته و رنگ گرفتن را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  هر چند ورود آب روان آب‌ها به دریاچه ارومیه به دلیل قرار گرفتن در فصل گرما و بسته بودن حوضه آبریز آن به طول کامل قطع شده، اما وسعت و حجم و عمق دریاچه مطلوب‌تر از سال‌های گذشته است.   افزایش ۱۰۶ سانتی متری سطح تراز دریاچه ارومیه   دوستی رضایی مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: تراز این دریاچه اکنون یکهزار و ۲۷۱ متر و ۵۷ سانتی متر برآورد شده که یک متر و ۶ سانتی‌متر بیشتر از زمان مشابه سال ۱۳۹۷ است.   مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی با اشاره به وسعت و حجم دریاچه ارومیه افزود:هم اکنون وسعت دریاچه ارومیه بیش از ۳ هزار و ۱۰ کیلومتر مربع است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۹۷ کیلومتر مربع وسعت آن افزایش پیدا کرده است.   دوستی رضایی با اشاره به حجم آب دریاچه ارومیه گفت:۴ میلیارد و ۲۲ میلیون مترمکعب آب دریاچه ارومیه موجود است که در مقایسه با شرایط سال گذشته، ۲ میلیارد و ۷۳ میلیون متر مکعب آب آن افزایش پیدا کرده است.   دریاچه ارومیه از مرگ حتمی نجات یافته و روبه احیا است    فرهاد سرخوش رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در گفت گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه کاملا در شرایط تثبیت و احیا قرار گرفته است گفت: خوشبختانه با ایجاد زیر ساخت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و بارش‌های بهار امسال و زمستان سال گذشته، وضعیت دریاچه ارومیه، امسال از وضعیت بحرانی خارج شده است و زمان تثبیت خود را با موفقیت گذارنده و در حال احیا است.   رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی ادامه داد: با اجرای پروژه‌های ملی ستاد احیا دریاچه ارومیه حال بزرگترین دریاچه آب شور دنیا و کشور بهتر خواهد شد که ان امر منوط به تخصیص اعتبارات طرح‌ها در زمان تعیین شده است.   سرخوش در ادامه حال خوب دریاچه ارومیه را افزایش بارندگی، رهاسازی آب سد‌ها و لایروبی و روان سازی انتقال آب عنوان کرد.   رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه قبل از تشکیل این ستاد، تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی متر کاهش می‌یافت، بیان کرد: برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت  برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.   رهاسازی آب  از سدها به سمت دریاچه قطع شده اما امیدها همچنان زنده است    کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه رها سازی آب به سمت دریاچه ارومیه قطع شده گفت: در سال آبی سال گذشته و بهار امسال بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از سد‌های استان به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.   دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی افزود: از این میزان شامل یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون مترمکعب از اول فروردین به سمت دریاچه سرازیر شده که این امر بی نظیر بوده است.     تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی حد فاصل یکهزار و ۲۷۴ متر تا یکهزار و ۲۷۸ متر متغیر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه، ۴۰ سانتی‌متر شد و در مجموع هشت متر از تراز دریاچه ارومیه کاهش یافت.

پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نکردن چشمگیر بارش‌های حوضه در چهار سال گذشته، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش همراه شد که این نشان‌دهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.

با بارش‌های مناسب سال آبی جاری امیدواری به احیای این گنجینه آبی شمال‌غرب کشور و تحقق اهداف برنامه‌ریزی برای بازگشت به تراز واسط دریاچه (حدود ۱۲۷۲ متر) بیشتر شده است.   گزارش از موسی زاده   انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های بهاری تراز سدها را افزایش می‌دهد

حمید فضایلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هر چند وضعیت بهتری را نسبت به سال گذشته در ذخیره‌سازی منابع آب داریم ولی همچنان انتظار می‌رود با توجه به تداوم خشکسالی به ویژه در فصول پیش رو اهالی استان در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

وی خاطرنشان کرد: بارش‌های اردیبهشت ماه و اوایل خرداد بر اساس اعلام هواشناسی قابل توجه خواهد بود و می‌توان به پر شدن مخازن سدها تا حد امیدبخش بیش از گذشته امیدوار بود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای اردبیل گفت: حجم ذخایر سدهای استان اردبیل در حال حاضر به بیش از ۱۹۵ میلیون متر مکعب رسیده و ۲ سد بزرگ یامچی و سبلان اردبیل وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارند.

فضایلی افزود: تنها ۳۲ درصد حجم ذخایر سدها پر شدن که با بارش‌های رخ داده در اردیبهشت و اوایل خردادماه امیدواریم این حجم تا ۵۰ درصد و بالاتر هم ارتقا یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سد یامچی در حال حاضر بیش از ۲۷ میلیون متر مکعب آب دارد و پیش‌بینی می‌شود این میزان ذخیره آب افزایش پیدا کند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: هر چند نسبت به سال گذشته در همین ایام ما با کاهش پنج درصدی در ذخایر حجم مخزنی سد یامچی روبه‌رو هستیم ولی پیش‌بینی‌ها حکایت از جبران این کسری و بهبود شرایط ذخیره‌سازی سد یامچی دارد.

فضایلی به ذخیره سد سبلان نیز تا ۳۹ میلیون متر مکعب اشاره کرد و ادامه داد: این میزان پنج میلیون متر مکعب نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر است و به نظر می‌رسد این روند ذخیره‌سازی در پشت سد سبلان قبل از شروع کشت و زرع بهاره ادامه پیدا کند.

وی به ذخایر سد ارس و خداآفرین به عنوان ۲ سد تأمین‌کننده آب شرب و کشاورزی شمال استان اشاره کرد و گفت: این ۲ سد نیز نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارند و برنامه‌ریزی بر این است تا از ذخایر آن برای بخش‌های کشاورزی و شرب استفاده شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای اردبیل یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به در پیش بودن فصل گرم سال میزان مصرف نیز افزایش پیدا کند که قطعا با رعایت اصل صرفه‌جویی در مصرف آب و سایر انرژی‌ها امیدواریم تابستان مناسبی را سپری کنیم.

کد خبر 6100415

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری تراز سدها را افزایش می‌دهد
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد